NEI (Neuro Emotionele Integratie)

In mijn praktijk wordt er gewerkt met onder andere NEI als behandeltechniek. Informatie over wat NEI precies inhoudt en wat NEI voor jou kan betekenen vind je hier.

NEI is een bijzondere behandeltechniek die zich richt op de oorzaak en motivatie van bepaald gedrag en het loslaten van (emotionele) blokkades en belemmerende factoren. NEI is ontstaan uit de reguliere psychotherapie, in combinatie met onder andere NLP, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, toegepaste psychologie en Oosterse Geneeswijzen. NEI bestaat in zijn huidige vorm ruim 25 jaar in Nederland.

NEI is een techniek om het onbewuste bewust te maken. Veel van onze ervaringen, emoties of gebeurtenissen worden niet verwerkt en liggen daardoor als onverwerkte emoties opgeslagen in ons onderbewustzijn. Deze onverwerkte emoties kunnen worden gezien als verstoringen in ons systeem. Wanneer de onverwerkte emoties niet verwerkt worden, blijft de verstoring aanwezig in ons systeem, wat resulteert in een disbalans. Deze disbalans kan leiden tot verschillende klachten en beïnvloed ons functioneren. Van een ‘niet lekker in je vel gevoel’, tot fysieke klachten. Met behulp van NEI en/of NLP wordt de onverwerkte emotie opgespoord en geïntegreerd. Door te integreren kan je lichaam de emotie loslaten, waardoor je klacht verdwijnt.

Lange praatsessies of het herbeleven van een trauma of gebeurtenis uit het verleden is hierbij niet nodig. Hierdoor wordt NEI als een zeer prettige en zachte therapievorm ervaren, ook zeker voor kinderen.

''NEI is geschikt voor jong en oud! Zelfs tijdens de zwangerschap''

Daarnaast kan er aanvullend uitgetest worden of er mogelijk nog andere factoren van invloed zijn op de klacht of ervaren disbalans. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld elektronische straling van de mobiele telefoon, WIFI, hoogspanningskabels of wateraders. Maar ook voeding of medicatie kunnen van invloed zijn.

Wat kun je allemaal behandelen met NEI?

Ongewenst gedrag
Je wilt het één, maar je doet het ander. Je acties zijn niet in overeenstemming met wat je eigenlijk graag zou willen. Voorbeelden zijn een verslaving of durfkracht. Misschien ervaar je wel eens dat je jezelf wil laten horen in een discussie, maar toch stil blijft.

Ongewenst gevoel
Je wordt 'overvallen' door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, angst(en)/fobieën, depressie, verdriet, boosheid en/of eenzaamheid. Dit leidt vaak tot leer- en concentratieproblemen, stress en/of slapeloosheid. 

Fysieke klachten
Hoofdpijn/migraine, buikpijn, rugpijn, lusteloosheid, spanning, allergieën, burn-out, gewrichts- en spierklachten, gewicht, astma, huidproblemen, kinderwens, tics en andere (chronische) klachten.

Benieuwd of NEI ook iets voor jou kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op, of maak een afspraak in mijn praktijk!